Specialismen

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt.

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Medisch pedicure sport

Voor een sporter is niet sporten geen optie. Een actieve sporter kan te maken krijgen met veel voorkomende voetproblemen bij sporters zoals:

  • Teveel eelt
  • Likdoorns
  • Blaren
  • Kloven
  • Hyperhydrosis (zweetvoeten)
  • Schimmelinfecties
  • Blauwe nagels
  • Ingroeiende nagels
  • Ingescheurde nagels

Als Medisch Pedicure Sport ben ik nog breder opgeleid. Dankzij mijn uitgebreide kennis en ervaring ben ik in staat uw voeten zo gezond mogelijk te houden en klachten voor te zijn. Na een korte inventarisatie van uw klachten kan ik u advies geven en een behandeltraject met u ingaan. Ik werk daarbij volgens vastgestelde richtlijnen en weet wanneer ik u moet doorsturen naar een andere discipline.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

 


 

Provoet pedicure

Maar een kwart van alle Nederlanders laat regelmatig hun voeten verzorgen door de pedicure. En dat is vreemd, want we belasten dit deel van ons lichaam toch veel! Uw voeten verdienen extra aandacht. Want u kunt pijnlijke voeten makkelijk voorkomen of verhelpen door een bezoekje aan een vakbekwame pedicure, aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet. Zij geeft uw voeten de behandeling en verzorging die ze verdienen.

Wat doet een pedicure precies?
De pedicure heeft als doel om u (weer) pijnvrij te laten lopen. Daarnaast zorgt ze(hij) ervoor dat uw voeten weer mooi verzorgd uitzien. Om dat te bereiken verwijdert de pedicure eelt en likdoorns. Ook knipt en freest zij uw nagels op de juiste wijze en kan zij nagelproblemen oplossen. Ook kan ze (hij) u van advies voorzien bij verschillende voet- en nagelproblemen. Daarnaast bieden veel pedicures (deel)behandelingen aan zoals voetmassages en nail-art.

Waaraan herkent u een ProVoet pedicure?

ProVoet is de brancheorganisatie voor de pedicure. Alle leden van ProVoet hebben een door de branche erkend diploma. De ProVoet pedicure behandelt uw voeten op een professionele manier. Bij de meeste gediplomeerde leden staat het logo van ProVoet op hun gevelbord, afsprakenkaartjes en op hun website. ProVoet kent drie verschillende soorten pedicures onder haar leden. Voor welke voetproblemen kunt u nu bij welke pedicure terecht?

Pedicure
De pedicure (MBO niveau 3) verzorgt de voeten van mensen met allerlei voetproblemen. In de behandeling verzorgt zij de nagels en verwijdert eelt en - indien aanwezig- likdoorns. Voorafgaand aan de behandeling voert de pedicure een voetonderzoek uit en maakt zo nodig blauwdrukken. De pedicure heeft een signalerende functie en adviseert onder meer ten aanzien van schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging. Indien nodig verwijst zij de cliënt naar een gespecialiseerde collega of naar de huisarts.

Gespecialiseerd pedicure (Pedicure met aantekening DV en/of RV)
De pedicure die een aantekening 'voetverzorging bij diabetici' en/of 'voetverzorging bij reumapatiënten’ bezit, heeft na de opleiding een bijscholing gedaan. De pedicure werkt volgens vastgestelde richtlijnen en weet wanneer zij de cliënt moet doorsturen naar de (behandelend) arts. (Er bestaan landelijk afspraken over de behandeling van patiënten met diabetes en de behandeling van patiënten met reuma. Deze zijn vastgelegd in de ‘Richtlijnen’.)

Medisch pedicure
De medisch pedicure (MBO niveau 4) is breed opgeleid en kent meer behandelingsmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblematiek dan de pedicure die is opgeleid op MBO niveau 3. Zij kan alle zogeheten risicovoeten behandelen. Hieronder verstaan we o.a. problemen die ontstaan zijn ten gevolge van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarbij heeft de medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en -reparatie en anti-druk technieken. De medisch pedicure werkt volgens vastgestelde Richtlijnen en weet wanneer de cliënt moet worden doorgestuurd naar de (behandeld) arts. De medisch pedicure werkt op doelmatige wijze samen met andere zorgaanbieders.

Kijk op voeten pedicure IJsselstein
 

Schoenen kopen

Nieuwe schoenen kun je het beste in de middag kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten een beetje opzwellen.Laat je voeten iedere keer dat je schoenen past opmeten en laat ze opmeten als je staat. Let erop dat je de schoenen aan allebei je voeten past. Veel mensen hebben namelijk 1 voet die langer is dan de andere. Wanneer dat het geval is, koop de schoenen dan op maat van de grootste voet!


 

Blote voeten


In de zomervakantie is het heerlijk om met uw blote voeten door het zand te lopen. U verwijdert zo de dode huidcellen van uw huid en uw voeten krijgen ook nog eens een gratis massage! Let wel op dat het zand niet te heet is geworden van de zon om met uw blote voeten op te lopen!

Enne natuurlijk mogen de sokken uit!

 
 

Help, een blaar

Blaren worden veroorzaakt door huidwrijving. Maak ze niet kapot, maar plak er een pleister over en laat deze zitten tot de blaar er op natuurlijke wijze vanaf valt in bad of in de douche. Was het gebied waar de blaar zat dan goed schoon, gebruik zo nodig wat ontsmettend middel.

Bedek de huid met een steriel verbandje.